Banyo temizliği nasıl yapılır, adımlar sırasıyla nasıl gerçekleştirilmeli bu yazıda onları anlatacağız. Evin her odası ve köşesi gibi banyoların da büyük ve titiz bir temizliğe ihtiyacı vardır. Evin en hijyeni olması gereken bölgelerinden biri olan banyolar da birden fazla kullanıma sahip yerler bulunduğu için temizliği de uzun sürmektedir. Banyo lavabosu, ayna, tuvalet, duşa kabin, fayanslar özenle temizlenmelidir. Özellikle hijyene ve temizliğe daha fazla özen gösterdiğimiz şu günlerde evin her yeri gibi banyoları da düzenli olarak temizlemek gerekmektedir.
Banyo Temizliği Adımları
Banyo temizliği adımları ise banyonuzu temizlerken lavabo, ayna vb. gibi yerleri sırasıyla temizleyerek temizliği daha kolay hale getirmeniz için önerilir. Günlük gerekli ufak temizlikler dışında banyonuzu 2 haftada bir temizlemeniz yeterli olabilse de önereceğimiz birkaç noktaya dikkat etmek daha köklü bir temizlik gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Temizliğe başlamadan önce banyoda bulunan havlu, diş fırçası, peçete, paspas, şampuan gibi eşyaları bir kenara kaldırmanız veya başka bir yere koymanız gerekir.
- Lavaboyu dezenfekte etmek. Lavabo en çok bakteri ve leke tutan yerlerden biridir. Bu yüzden ilk önce buradan başlamak ve derinlemesine temizlik yapmak gerekir.
- Havlu askılıklarını da temizlemek gerekir. Genellikle çok dikkat edilmeyen bir nokta olsa da temizlenmesinde fayda vardır. Çamaşır suyu ile yıkayıp durulamak yeterli olacaktır.
- Küfleri temizleyin. Özellikle küvet ve duşa kabinlerde daha yaygın oluşabilmektedir. Sirke veya çamaşır suyu ile temizleyebilirsiniz. Tam çıkmasını sağlamak için de ovalayarak temizlenebilir.
- Tuvaletlerde de bir süre sonra leke oluşmaya başlayacağı için burası da temizlenmelidir. Özellikle gider ağzında oluşacak lekeler için kullandığınız temizlik malzemesini lekelerin bulunduğu noktaya döküp bekledikten sonra sert bir fırça ile ovalamanız daha sonrasında da bol su ile durulamanız gerekir.
Banyo Temizliği Püf Noktaları

Banyo temizliği püf noktaları, özellikle derinlemesine bir temizlik yapıyorsanız çok işinize yarayacaktır. Atlamak istemediğiniz ve önemli olan her noktayı derinlemesine temizlemek özellikle temizliğin ön planda olduğu bu dönemde daha da önemlidir.
- Duş başlığında oluşan pas veya lekeleri yok etmek için bir poşetin içine ılık su ve sirkeyi koyun. Duş başlığını da koyup ağzını bağlayarak 15 dakika bekletin.
- Lavabo ve küvetleri temizlemek için en iyi yöntem krem temizleyiciler ile ovalamaktır. Bir diğer yöntem ise belirli miktarda bulaşık deterjanı, bir bardak karbonat, ılık su ve bulaşık süngerini bir kapta birleştirmektir. Daha sonra ise küvet ve lavabolarınızı ovalayabilirsiniz. Bu yöntem ile lavabo ve küvetleriniz parlayacaktır. Ayrıca bu karışımla lavabonun fayansları da silebilmeniz mümkündür.
Banyo Temizliğinin Önemi

Banyo temizliğinin önemi oldukça fazladır. Ortak bir kullanım alanı olması da dahil olmak üzere oluşan bakteriler, lekeler ve paslardan dolayı temizliğine önem verilmesi gerekmektedir. Sağlık açısından da oldukça önemli olduğu için temizliğini düzenli şekilde yapmak gerekmektedir. Dikkat edildiği takdirde tertemiz banyo perdeleri, lavabo ve aynalar ile banyonuz parlayacaktır.